Tango

 

Elke Tango-dans is een reis-naar-binnen

Argentijnse Tango Dansers & Docenten

Sinem & Erdi Arslan – biografie

 

Erdi Arslan 

Geboren en getogen in Istanbul (Turkije), begon Erdi in 2011 tango te dansen. Na intensieve lessen bij Aydın Kocamusaoğlu en Pelin Koyun van de ‘Tangoist’ Dansschool in Istanbul begon hij in 2013 ook les te geven. Via de grote tangofestivals en ~workshops in Istanbul had Erdi de kans om met de ‘meesters’ Chicho Frumboli, Javier Rodriguez, Sebastian Achaval, Carlitos Espinoza, Neri Piliu te werken. Sinds 2012 vormt hij samen met Sinem een koppel. Erdi vind plezier en ‘comfort’ belangrijk in tango. Communicatie en muzikaliteit is de essentie van de dans. Hij is ook Dj bij Tipotango Milongas bij Scala in Eindhoven.

Sinem Gülay Arslan

Al van kinds af aan was dansen een deel van Sinems leven. Toen ze nog vrijgezel was deed ze al Nationale dansen. In 2010 ontdekte ze de tango. Met groot plezier danst ze de tango en ze leert nog steeds. Zij begon als danslerares in 2013/14 aan een van de hoogst gekwalificeerde tango dansscholen, genaamd Tangoist Dance Studio, in Istanbul. Gedurende haar tango-reis werkte ze regelmatig met Aydın Kocamusaoğlu en Pelin Koyun, winnaars van het eerste kampioenschap in Turkije. Ze werkte met alle wereldberoemde meesters en meesteressen. Ze deed ook een ‘vrouwen-techniek workshops van o.a. Sol Cerquides – die de vierde plaats won op de wereldkampioenschappen ‘Salon categorie’ in 2010, Noelia Hurtado – kampioen van Tango Salon in 2006 en Roxana Suarez – de zeer beroemde Argentijn. Sinem benadrukt dat tango een communicatiemiddel is: je deelt je dansplezier met je partner. Daarom is elke dans uniek niet, kan niet herhaald worden, en het gaat over lichaamstaal tussen twee mensen.

 

Het paar:

Sinem en Erdi dansen al samen sinds 2012.
Zij werkten samen met een van de beste koppels in Istanbul: Aydın Kocamusaoğlu – Pelin Koyun.
Tegelijkertijd werkten ze met de beste dansers in Istanbul:
-Chicho Frumboli & Juana Sepulveda
-Javier Rodriguez & Noelia Barsi
-Sebastian Achaval & Roxana Suarez
-Carlitos Espinoza & Noelia Hurtado
-Juan Martin Carrera & Stefania Colina
-Michael Nadtochi & Eleonora Kalganova
-Neri Piliu & Yanina Quinones
-Sebastian Jimenez

Zij hebben samen opgetreden op festivals en ‘milongas’ als “Sultans Tango Festival” 2016, “Lesvos Tango Marathon” 2017, “Milonga Para Bailar”, “Milonga El Huracan” en het jaarlijkse “Istanbul Technical University Milonga”.

Ze hebben daarnaast ook didactische vaardigheden geleerd en zijn al in 2014 begonnen met les geven. Tijdens de lessen wordt gefocust op goede techniek en communicatie, zodat steeds beide dansers zich comfortabel kunnen voelen. So enjoy tango!

Over  Argentijnse Tango

Argentijnse Tango is een historische en uiterst interactieve dans die de sociale en fysische vaardigheden van iemand drastisch kunnen verbeteren. Het is een soort van therapie met als belangrijkste dimensies: communiceren, ritmisch samen bewegen, synergie creëren en elkaar omhelzen. Het is ook een uitstekende manier van socializen en communiceren met mensen van andere culturen, via lichaamstaal. Bovenal verhoogt het je bewustzijn van fysieke en mentale coördinatie en spiercontrole.

 

Argentijnse Tango

  • is een van de ontastbare culturele erfgoederen van UNESCO.
  • İs geboren in Argentinië maar verspreid en geliefd door vele culturen ter wereld.
  • leeft al lang en ontwikkelt zich nog steeds.
  • kent geen uit het hoofd geleerde stappen maar is altijd spontaan. Daarom is elke dans uniek en onomkeerbaar.
  • wordt verrijkt door ieders eigen karakter en emoties en door de ritmes van de muziek.

 

Elke Tango-dans is een reis-naar-binnen.