Hop & van den Boomen

Hop & van den Boomen

Groovy, spannend, sfeervol, opwindend en lekker transparant. Met eigen werk (van Sander Hop) en bewerkingen van minder voor de hand liggende standards (van o.a. Benny Golson, Jim Hall, Carla Bley, Sam Rivers).

Sander Hop (gitaar) en Jan van den Boomen (contrabas) verdienden hun sporen al in diverse (veel) grotere bezettingen, maar doen het hier lekker met z’n tweeën.

zie ook http://www.hopvandenboomen.nl

Sander Hop studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Met zijn jazzfunk-band Raise The Roof won hij in 1995 de Grote Prijs van Nederland, produceerde vier albums en trad jarenlang op. Daarna speelde hij in diverse grote en kleine groepen, waaronder Martin Fondse’s Groove Troopers en Andy Bruce & the Rigidly Righteous. Met Theater Pavlov maakt hij muziektheater.

Jan van den Boomen studeerde contrabas aan de conservatoria van Maastricht en Genève. Hij speelde met talloze bekende en onbekende ensembles in zowel de klassieke- als jazzwereld. Jan was mede-oprichter van twee jazz-stichtingen – één in Limburg en het Amersfoorts Jazzpodium – en speelde in dat kader met talloze bekende Nederlandse jazzsolisten. Breed ontwikkeld en van alle markten thuis speelt hij nu ook met de Amsterdamse singer-songwriter Joep van Leeuwen en een van de nestors van de NL Jazz: Tony Vos.