Babs

Babs van Bree

“Ik wil mijn fantasie de vrije loop laten gaan, mezelf blijven verbazen, alles uitproberen. Je hoeft niet overal de beste in te zijn, zolang je maar weet wat je te vertellen hebt.” 

Het begon allemaal met een verkleedkist. Als kind speelde ik op een zondagmiddag samen met vriendjes en vriendinnetjes zo de hele ‘Sound of Music’ na. Heerlijk, om al je fantasieën tot leven te brengen.

Door de jaren heen volgde ik zang- en pianolessen en na de middelbare school ging ik in Nijmegen muziektherapie studeren. Daar heb ik ongelooflijk veel geleerd, maar na 2 jaar besloot ik mijn hart te volgen; ZINGEN.

Uiteindelijk kwam ik terecht in het Limburgse ‘Mestreech’. Naast mijn studie aan het Conservatorium, met als hoofdvak Jazz zang, richtte ik mijn eigen band genaamd ‘BABS’ op. Ik begon met het schrijven van mijn eigen muziek en in oktober 2016 wonnen we de Yamaha Talent Award én de publieksprijs tijdens de Maastricht Jazz Awards. De jury was unaniem in haar oordeel: creatieve vondsten en een goede présence.

Vorig schooljaar volgde ik een Erasmus uitwisseling aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Een ervaring die mijn wereld als zangeres, maar ook als mens vergroot heeft. Ik ben enorm geïnspireerd geraakt.

Onlangs mocht ik mijn diploma ‘Bachelor of Music’ in ontvangst nemen. Ik voel mij gezegend met alles wat de muziek mij tot nu toe heeft gebracht. Bijzonder vind ik het om te ervaren hoe het ons verbindt. Mijn stem gebruik ik als krachtig instrument en keer op keer neem ik waar hoe ik mijn publiek ermee kan raken. In mijn muziek ben ik op zoek naar diepgang en authenticiteit. Ik houd van intense klanken en pure woorden. Improvisatie speelt daarbij een belangrijke rol. Dat geeft de vrijheid om iets wat diep van binnen zit op de meest intuïtieve manier naar buiten te brengen. (website: klik hier)

 

Vincent van Reen

Vincent van Reen is een Nederlandse singer-songwriter en gitarist. Toen hij 6 jaar oud was pakte hij voor het eerst zijn vaders oude gitaar op. Het was meteen raak. Sindsdien is hij beïnvloed door de melodische songwriting van James Taylor, het flamboyante gitaarspel van Tommy Emmanuel, en de
krachtige mix van verhalen en muziek door progressieve rock muzikanten zoals Steven Wilson. (website:klik hier)

error: Content is protected !!