Hoe ’t begon

In 2017 besloten Jan van den Boomen en Ellen van der Linden om de bedrijfsruimte achter hun huis open te stellen voor exposities en muziekoptredens.

(zie verderop ook het artikel in het Eindhovens Dagblad van 21 september 2017)

Een prachtig idealistisch project, om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van alle mooie kunst en muziek die gemaakt wordt.

Het had een huiselijke, gemoedelijke sfeer en iedereen werd er blij van.
Het werd zó succesvol, dat er een team werd geformeerd van enthousiaste kunst- en muziekliefhebbers, om hen met de organisatie te ondersteunen.

Eind 2021 kwam er een abrupt einde aan deze droom… Jan van den Boomen, begaafd beroepsmusicus en contrabassist, overleed plotseling op 62-jarige leeftijd aan Covid-19.

Alles viel stil…

Jan van den Boomen

Wij als team vonden het zó jammer als dit het einde zou betekenen van Orion22 ExpoPodium en wilden graag dit mooie gedachtegoed voortzetten.
Daarom hebben we besloten om een doorstart te maken op een nieuwe plek en die zijn we volop aan het zoeken.

Artikel Eindhovens Dagblad 21 september 2017

Iedereen is welkom bij Orion22 in Eindhoven

Eindhovenaar Jan van den Boomen en Ellen van der Linden stellen hun huis open voor kunstenaars en muzikanten.
© Fotopersburo van de Meulenhof bv

EINDHOVEN – Uit idealisme gaan Jan van de Boomen en Ellen van der Linden iedere laatste zondag van de maand een optreden met een expositie organiseren in hun expo podium Orion22. Zondag 24 september is de première.
Bron: ED, Karin Rosendaal

‘Kunstenaars en muzikanten de gelegenheid geven om naar buiten te treden’, dat is het doel van Eindhovenaar Jan van den Boomen en Ellen van der Linden met hun ExpoPodium Orion22.

Na 27 jaar in Amersfoort te hebben gewoond, zijn zij sinds vorig jaar weer terug in Eindhoven. Zondag 24 september is de eerste keer dat zij hun woning openstellen om kunst en muziek te combineren.

Na het overlijden van de moeder van Van den Boomen hebben ze met de erfenis het huis aan de Orionstraat gekocht. Uit ideële overwegingen en zonder opbrengsten stellen zij hun ruimte beschikbaar voor exposities, try-outs en huiskamerconcerten. ,,Het geluk dat wij hebben gehad willen we graag op deze manier teruggeven”, zegt Van den Boomen. ,,Er zijn veel kunstenaars die zitten te smachten om te kunnen exposeren en bandjes die willen optreden. Ik ben zelf beroepsmuzikant en weet dat je soms voor volle en soms voor minder volle zalen speelt, maar we gaan merken of het aanslaat”, vervolgt Van den Boomen.

De première is aan de Eindhovense band Overzee, zij spelen Nederlandstalige muziek met een eigen geluid en verrassende elementen. Zij doen dit samen met beeldend kunstenaar Anja Bakker met haar lyrisch abstracte schilderijen.

Van der Linden: ,,We kijken of er een match is tussen de kunstenaar en muzikant. Van tevoren hebben we met z’n allen een gesprek. De muziek en kunst moet bij elkaar passen en elkaar aanvullen.”

Het inrichten van de bedrijfsruimte als huiskamer is al vergevorderd. Bij binnenkomst worden houten panelen met goede verlichting neergezet voor de schilderijen, verderop is een podium gemaakt waar de muzikanten kunnen optreden. In de hoek staat een barretje waar voor de gasten een klein hapje en een drankje worden geserveerd. Van der Linden: ,,We hebben zo’n geluk dat we deze ruimte hebben gevonden. Het is leuk om je huis op deze manier open te stellen. Dit past bij ons. Iedereen is welkom.”

De toegang is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

error: Content is protected !!