Nieuws

ExpoPodium
26 maart 2023

2023-03-26-Uitnodiging-webversie

Zondag 26 maart weer een bijzonder huiskamerconcert (zonder expositie dus).
Dit keer met passionele zang en muziek in authentieke Argentijnse muziekstijlen door Conchita Barbé Vicuña en Pieter Thijssen.

Het wordt weer een concert bij onze teamgenoten Frans en Emilie Swinkels in Son en Breugel.

Vanwege de beperkte ruimte vragen we je om je aan te melden middels een bericht via het contactformulier (na aanmelding ontvang je de adresgegevens).

ExpoPodium
26 februari 2023

Uitnodiging-26-02-2023-hwi-4

Zondag 26 februari een bijzonder huiskamerconcert (zonder expositie dus).
Dit keer twee harpen met zang door Jopie Jonkers en Inge Frimout-Hei.

Het wordt weer een concert bij onze teamgenoten Frans en Emilie Swinkels in Son en Breugel.

Vanwege de beperkte ruimte vragen we je om je aan te melden middels een bericht via het contactformulier (na aanmelding ontvang je de adresgegevens).

ExpoPodium
29 januari 2023

Uitnodiging-29-01-2023-hwi

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Een jaar waarin we hopen nu toch echt een definitieve locatie te vinden voor de doorstart van Orion22 ExpoPodium.
Suggesties zijn nog steeds van harte welkom!

Voor zondag 29 januari hebben wij echter tóch een bijzonder, muzikaal programma kunnen organiseren.
Het wordt deze keer een huiskamerconcert bij onze teamgenoten Frans en Emilie Swinkels in Son en Breugel.
We zijn heel blij dat professioneel pianiste Doré van Deijck haar programma “Vleugels over Tilburg” voor ons wil uitvoeren. Voor meer informatie, zie de uitnodiging hierboven.

Vanwege de beperkte ruimte vragen we je om je aan te melden vóór 23 januari middels een bericht via het contactformulier (na aanmelding ontvang je de adresgegevens).

Artikel Eindhovens Dagblad
9 september 2022

Gezocht: Nieuw ExpoPodium voor Orion22

EINDHOVEN – Het Eindhovense expo-podium Orion22 zoekt een nieuwe locatie. Na het overlijden van oprichter Jan van den Boomen wil team-Orion22 het gedachtegoed niet verloren laten gaan
Bron: ED, Karin Rosendaal

Overal heeft team-Orion22 aangeklopt. In Eindhoven, Son, Best en Nuenen op zoek naar een geschikte locatie waar muzikanten optreden en tegelijkertijd kunstenaars exposeren. Een formule die Jan van den Boomen en Ellen van der Linden zijn begonnen in 2017 op Orionstraat 22 in Eindhoven.

,,We streven ernaar om het basisconcept, de combi van muziek en expo, te behouden. Naast het laagdrempelige, de gemoedelijkheid, het makkelijke contact en de interactie tussen de bezoekers, muzikanten en kunstenaars” , vertelt Van der Linden. Het gaat om het ‘Oriongevoel’, ontstaan vijf jaar geleden.

Zo’n tien keer per jaar, iedere laatste zondag van de maand was er een optreden van muzikanten en de start van een tentoonstelling van een kunstenaar. Met een mailinglijst met driehonderd geïnteresseerden heeft het expo-podium zijn bestaansrecht wel bewezen.

Van der Linden: ,,Het is een sneeuwbaleffect geweest. Door mond-tot-mondreclame zijn we enorm gegroeid.” Door de groei bestaat het Orionteam inmiddels uit zes leden.
,,We hebben, zoals velen, gehannest met corona, maar toen Jan vorig jaar november overleed, viel het stil”, zegt teamlid Marli Jeurissen. Het huis op de Orionstraat met de exporuimte werd verkocht en de zoektocht naar een nieuwe plek begon.

Geen financiële buffer

En dat valt niet mee. ,,Het is een ideëel verhaal. Jan en Ellen stelden hun ruimte beschikbaar. Tijdens de opening van de expo gecombineerd met een concertje ging aan het eind de pet rond voor de muzikant. We zoeken dus een locatie zonder hoge huur, want we hebben geen financiële buffer”, aldus Jeurissen.

,,De kunstenaars hadden een maand de gelegenheid op hun werk te verkopen. Ergens een optreden regelen is niet het probleem, maar juist de combi met een expo die blijft hangen en de huurprijs is de reden dat we nog geen nieuwe locatie hebben”, vult Van der Linden aan.

Eind september is er nog een keer een concert geweest in het culturele centrum Pand P. Jeurissen: ,,Dit hadden we nodig om de moed erin te houden en als cadeautje voor onze achterban. We willen het gedachtegoed van Jan niet verloren laten gaan.”

Wie kan Orion22 helpen aan een geschikte ruimte? Neem contact op via het contactformulier op deze site.

Het team zou graag op dezelfde voet doorgaan, maar ze zijn flexibel en gaan graag in overleg over de mogelijkheden

ExpoPodium
25 september 2022

Uitnodiging-25-09-2022-hwi-5

Concert: Overzee
Meer info op website: www.overzee.org

Beste Orion22-vrienden,

Eigenlijk zou dit een blog worden om jullie te herinneren aan de komende doorstart
van Orion22 op 25 september in het Dommelhuis in Son en Breugel.
Echter…….. het is wat anders gelopen dan voorzien…. en dat kregen we helaas dit weekend pas helder….

Het Dommelhuis bleek eerder gedane toezeggingen toch niet waar te kunnen maken. Bovendien is de beschikbare exporuimte uiteindelijk zodanig beperkt gebleken, dat er geen ruimte over zou blijven voor hobbyclubs e.d. uit Son en Breugel, terwijl wij vinden dat zij daar wel recht op hebben.
Wij wilden graag wat moois toevoegen, in plaats van wie dan ook iets te ontnemen.
Daarom hebben we helaas met pijn in ons hart moeten besluiten om op zoek te gaan naar een andere locatie, om recht te doen aan het mooie Orion22-concept. 
Als u ideeën heeft… horen we dat heel graag!

Maar….. Er is ook goed nieuws!
Zondag 25 september om 15.00u mag in de agenda blijven staan, want de geplande muziek van Overzee gaat door, zie bovenstaande Nieuwsbrief! We hebben – in ieder geval voor deze keer – een ruimte kunnen bemachtigen in het culturele centrum Pand P aan de Leenderweg 65 in Eindhoven.

Voel je meer dan welkom! 
Zoals gebruikelijk gaan we met de hoed rond voor de muzikanten, dus denk vooral ook aan contanten. 😉
En wederom geldt het principe: Kom op tijd, want vol = vol.

Maar om organisatorische redenen zou het fijn zijn als u zich uiterlijk zaterdag 24 september even zou willen aanmelden d.m.v. een replymail op deze blog.
Hopelijk tot dan!
Het Orion22-team, Ellen – Peter – Marli – Frans  – Huub – Emilie

Stuur een bericht (via het contactformulier) naar Peter als u op de hoogte gehouden wilt worden van onze activiteiten via de Nieuwsbrief.
Namens het Orion22 – team,
Peter Cornelis.

error: Content is protected !!