Agenda

ExpoPodium
24 september2023

Beste Orion22-vrienden,

Het nieuwe seizoen gaat beginnen, we hebben er zin in!
Op zondag 24 september zijn we dit keer weer te gast bij OST, op Sectie C in Eindhoven met de zomerse en Spaanse klanken van Ibiza Breeze. Zie de uitnodiging hieronder voor alle info.

Om het seizoen extra feestelijk te openen én nog even in de sfeer te blijven wordt er deze keer na afloop van het concert een Spaanse maaltijd verzorgd in de vorm van een shared diner. De kosten hiervoor bedragen 20 euro per persoon. Gezellig aan een lange tafel samen met de muzikanten en het Orion22-team!

In verband met de voorbereidingen is het echter wel noodzakelijk hiervoor te reserveren, vóór donderdag 21 september 14.00 uur, rechtstreeks bij OST.
Dat kan via mail: hallo@osteindhoven.nl o.v.v. shared diner Orion22 en het aantal personen.
Maar bellen kan natuurlijk ook, telefoonnummer 06 26199120.

2023-09-24-Uitnodiging-webversie

ExpoPodium
29 oktober 2023

©Theo Looijmans

Alex Akela & Birgit Wijdemans

De ideale kruisbestuiving.
Het beste van twee werelden.
Mooie liedjes met een verhaal, in een intieme setting gebracht door twee rasmuzikanten.

Alex & Birgit delen een zeer brede muzikale belangstelling en brengen eigen werk, covers en vertalingen van Alex’ hand. Hun synergie is onmiskenbaar en zorgt voor optredens die je bijblijven.

Voor de viering van 75 jaar vrijheid stelden Alex & Birgit een speciaal programma samen, maar toen kwam de pandemie. Twee jaar later brak er oorlog in Oekraïne uit. Met familie in zowel Oekraïne als Rusland werd de noodzaak dit programma te spelen extra urgent. Alex & Birgit spelen “Oorlog & Vrede” voor ieder die wil. Horen en voelen. Omdat iedereen nodig is en de liefde zal overwinnen.

Alex Akela
Van klassiek geschoold violist tot singer-songwriter, multi-instrumentalist, vertaler en componist. Zijn liedjes bevatten nauwlettende observaties en eerlijke ontboezemingen. Hij is scherp, soms sarcastisch, maar ook lyrisch en kwetsbaar. Het contact met de luisteraar is zijn voornaamste drijfveer.

Birgit Wijdemans
Van zingen als twaalfjarige in de band van haar vader tot veelzijdig vocalist. Haar stem vertolkt waar zij van houdt: van spetterend en groots tot kraakhelder en adembenemend klein. Wie luistert, hoort diepgang en passie in haar veelzijdigheid. Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart.


“…muzikale troeven met de uitstekende multi-instrumentalist Alex Akela en zangeres Birgit
Wijdemans, die een strot heeft om u tegen te zeggen” – Folkforum


“Birgit is de beste zangeres van Eindhoven” – Ad van Meurs


“Birgit heeft een stem waarmee ze kan strelen en kan geselen, een geweldig bereik. Het wordt hoog tijd dat ze op nationaal niveau wordt ontdekt.” – Sjoerd Punter, ltCountryForum


“Multi-instrumentalist (onder meer viool, gitaar en mandoline) en veelzijdig
sessiemuzikant…zijn sporen in de muziek heeft Akela al ruimschoots verdiend” – Kindamuzik


“…maakt flink indruk met een paar stevige vocale uithalen…Wijdemans bewijst dat ze ook
heel subtiel kan begeleiden” – Folkforum


ExpoPodium
26 november 2023

Sonjazz

Stelletje doorgewinterde muzikanten uit Brabant komende uit verschillende stijlen muziek. De kern speelt al 19 jaar samen en het is een gezellig clubje wat elkaar graag opzoekt.

Ze maken een salade van Jazz overgoten met wat Pop/Funk en Blues.
Typisch Sonjazz is Poppy songs in een Jazzjasje te steken. Heerlijke herkenbare muziek met hier en daar een uitstapje naar wat minder bekend talent. Sonjazz speelt graag op een terras of in een sferisch cafeetje maar ook op een feestje.

Combo:

  • Sonja (zang), Best
  • Ruud Janssens (trompet/bugel), Valkenswaard
  • Wido van Eersel (zang – gitaar), Best
  • Aldo Reket (toetsen – sax – fluit), Eindhoven
  • Johan van den Oever ( bas), Gemert
  • Niels de Meijer (drums), Nijmegen
error: Content is protected !!